Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
12.5k kez görüntülendi

 Merhaba, ben 3.sınıfta olan Matematik bölümü okuyan, matematiği seven ama biraz tembel, ortalaması 3.0 civarında olan bir öğrenciyim. Mezun olduktan sonra hangi meslek seçeceğime karar veremedim ama ilköğretim veya lise öğretmeni olmak istemediğimden eminim. Akademisyenlik veya özel sektörde çalışmayı düşünüyorum. Lakin özel sektörde- bankalar, şirketler vs.- nelerle karşılaşacağım hiç bir fikrim yok. Matematik ne kadar kullanacağım, temel aritmetikle mi uğraşacağım bilmiyorum :)

  Sonuç olarak, yazın bir matematik öğrencisi birkaç hafta/ay nerede çalışabilir? 

Serbest kategorisinde (477 puan) tarafından  | 12.5k kez görüntülendi
<p> Cevaplar için teşekkürler, Matematik Köyü'ne daha önce gittim ve akademisyen olacaksam yazı geçirmek için en mantıklı yerleden biri orası :) . Fakat dediğim gibi akademisyen olmak istediğimden emin değilim. O yüzden biraz farklı alanları da görsem kafamda meslek seçimi netleşir diye düşünüyorum. Mesela veri madenciliği gibi matematiğin kullanıldığı bir alanı görmek isterim. O yüzden mümkün olabildiğince farklı iş alanı görmek istiyorum.
</p>

Bilişim sektöründe çalışabilirsin. Programcılık ilgini çekiyorsa.

Ne yapacagini bilmiyor olman kesinlikle senin bir eksikligin degil.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Evet matematiksel kisisel gelisim konusunda uzmanlar cevaplamasi dilegiyle :). Ama su yani kotu mezun olmana 1 yil var ve olmak ya da ne ile ugrasman gerektigini bilmiyor olman senin bir eksigin. Ama gel gor ki Turkiye'de suan hangi universiteye gitsen hangi bolume baksan insanlarin artik ne yapmak istedikleri hakkinda en ufak bir dusuncesinin olmadigini gorursun. Cunku artik oyle bir asilanmiski insanlara; Matematik okursan ac kalirsin... Matematik ne isine yariyacak.. Ne yapacaksin mezun olduktan sonra...
Sana asilanan bu oldugu icin gelecegini dusunmekten suan hakkinda bir bilgin olmuyor. Oyle bir yerde yasiyorsun ki bunlar olagan bir sekilde karsiliyorum.

Sana tavsiyem hedef belirle gelecekte felan tarzi seyler degil. Sana tavsiyem gercekci ol ve ne istedigini bil surekli o istege dogru hareket etmeye calis. Ha 2 yil sonra ha 10 yil sonra istedigini elde etmissin sorun degil sadece kendine guven ve ne istedigini bil.

Is bulma konusuna gelince okulun tatil olmasi ile birlikte rahatlikla calisacagin tekstil pizzaci cagri merkezi felan filan bir suru yerde calisirsin ve is bulabilirsin. Biraz okul kapanmadan  1 2 gun once gidersen ise alinma olasiligini arttirmis olursun. 
(79 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

 bir matematik öğrencisinin yazın meslek öğrenmek için bir yerde çalıştığına hiç şahit olmadım..lakin matematik köyüne gidebilirsin orada çok şey katarsın kendine ;)


daha önce benzer bir kafa karışıklığıyla senin soruna yakın bir soru sormuştum...belki okumak istersin ;)

http://www.matkafasi.com/698/lisans-matematiginden-akademik-matematige-giden-yolda 

(1k puan) tarafından 
tarafından düzenlendi
20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,916 kullanıcı