Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
263 kez görüntülendi
Bu sene üniversite tercihi yapacağım Ankara'da okumam gerekli ve fizik ile matematik arasında gidip geliyorum eğer fizik okuyacak olursam tercihimi Odtü, matematik seçecek olursam Ankara ve Hacettepe üniversitelerinden biri olarak yapacağım. Bu iki olasılığı değerlendirip, düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.. Bölüm seçimini temel bilimlerden yana kullanacağım matematik ile fizik arasında git gel yaşıyorum lise bir ve ikide biyoloji olimpiyatı çalışmış biri olarak gönlüm her daim fizikten yanaydı fakat yeteneklerim sıradan bir öğrenci kadar ama çalışabileceğimi düşünüyorum. 
NOT: Sıralamam 58bin civarında matematik seçersem Ankara ve Hacettepe tutuyor sadece ayrıca bu üniversitelerin matematik bölümü hakkında bilginiz varsa beni de bilgilendirirseniz sevinirim
NOT2:İlerisi için amacım akademide kalmak ilgimi çeken ve kapasitemin yettiği konularda çalışıp bilim üretmek 
 
Serbest kategorisinde (38 puan) tarafından  | 263 kez görüntülendi

arkadasim kisaca soylemem gerekirse mat ve fiz icin odtu oneririm oburleri odtu kadar degil.

ek. bende bu sene odtu fizife girmeyi dusunuyorum

Benim çok fazla bilgim yok iki üniversite hakkında da. Ama ne olursa olsun, saydığın üç okulla da iletişim halinde kalmaya çalış. Belki birinde daha güzel bir ders açılır, dışarıdan onu takip edersin. Ya da mesela ODTU öğrencilerinin seminerleri oluyor, onlara gidersin. Zaten mutlaka bi matematik köyüne gidersin. Ne kadar çok insan tanıyıp, muhabbet edersen ufkun o kadar genişler. Ben hep başkalarıyla tartışarak daha iyi öğrendim matematiği. Nacizane benim görüşüm bu.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Hayırlısı olsun hocam sizin bloğu takip ediyorum aynı zamanda sorduğunuz soruları da eğer Odtüye geçerseniz görüşmek isterim bakarsınız aynı bölümde okuruz.

(38 puan) tarafından 

Takip için teşekkür ederim,yazmak iyi oluyor birilerine birşeyleri açıklamak için yola çıkarken o şeyleri iyice analizleyip araştırman gerekıyor dolayısıyla bu sana çok şey katıyor.Eğer merakın var ise sana da öneririm.

Bölüm konusunda , eğer maddenin doğasına ve doğanın işleyiş kurallarına merakın varsa fizik yaz dünyanı fizikçilere ihtiyacı var:)

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,975 kullanıcı