$(x-1).(x+1).(x-2)=(x-2).(x+2).(x-3)$ denkleminin çözüm kümesi nedir ?

0 beğenilme 0 beğenilmeme
74 kez görüntülendi
bir tarafı 0 yapmaya çalışırken birbirine girdi , daha kısa ve pratik bir yöntem bekliyorum
13, Mayıs, 2016 Orta Öğretim Matematik kategorisinde mosh36 (2,125 puan) tarafından  soruldu

$x-2$ parantezine alabilirsin.

$(x-1).(x+1).(x-2)=(x-2).(x+2).(x-3)$

$(x-1).(x+1).(x-2)-(x-2).(x+2).(x-3)=0$

$(x-2). [ (x-1).(x+1) - (x+2).(x-3)] = 0$

$(x-2). [x^2-1 - x^2+x+6 ] = 0$

$(x-2) . (x+5)=0$

$x_1=2$ ve $x_2= -5$

$Ç.K =  (-5 , 2 )$

...