Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
8 beğenilme 0 beğenilmeme
2.3k kez görüntülendi

Ben 1,5aylık yeni bir kullanıcı olarak, çok üzgün olduğumu söylemeliyim ;kayıt olduğum zamandaki heyecan ve hareketlilik giderek azaldı ve şu aralar durma noktasında .

Türkiyedeki bu tarz matematik forumları arasında, en iyi olan bu sitemizde yenilikler yapmalıyız diye düşünüyorum .

Eğer "mathstackexchange"de yeterli verimi bulabilseydim zaten bu yazıyı yazmaz, orada araştırır, sorar, keyfime bakardım.Güzel değişikliklerle bu iş çözülür ve demin dediğim "mathstackexchange" gibi sitelerden bile daha güzel olur diyorum.

Türkiyede 82 Matematik bölümü mevcut ,350 civarında sayısal bölüm(matematik içeren) mevcut.Bu gençlerin ,bu öğrencilerin %90 'nın bu siteden haberi bile yok .350-400 civarı sayısal bölüm,her sene ortalama 50 kişi girsin bu bölümlere, şuanda da okuyan her bölümde ortalama 400 kişi olsun,  350.350=yaklaşık 100.000 kişi sayısal bölümlerde, hadi bunların %5 i adam gibi ögrenmek istesin ,eder 5bin kişi bunlara yurtdışında ,yurtiçindeki akademisyenleri ekle, eder 6bin kişi ,bunların hepsinin burda oldugunu düşünsenize......

Her gün paylaşılan ,yazılan teoremler ,mükemmel fikirler ,acayip bir tartışma ortamı .........

Herkesin hayatı bayram gibi olurdu, bunları hepınız, az çok tahmın edıyorsunuz ,madem ,neden harekete geçemiyoruz ...... Bu siteyi kuranlar, matematik köyünü kuranlar neden pes etti? ben siteyi baştan aşşağı taradım, site kurulduktan 5-6 ay sonra %60 %70 akademik ve uzman kadro siteye girmemeye başlıyor ......şimdiki halimiz ise daha beter.



Bir fikrim daha var ,mesela, her kayıtlı üyenin profilinde, okuduğu üniversitede yazsa, gerçek ismi yazsa ,hocaların da aynı şekilde ,hem mükemmel bir rekabet ortamı oluşur (üniversite vs üniversite)(hocalar vs hocalar)  (öğrenciler vs öğrenciler) ve güzel fikirlerini paylaşan insanlar daha çok ilgi görür ve daha güzel fikirler üretmek için morel bulur.


Serbest kategorisinde (7.8k puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 2.3k kez görüntülendi

Ben de 14 aylik uyeligimin son kisimlarinda aynini yasiyorum. 

hocam herkes makaraya alıyor , tüm türkiyedeki üniversitelerin çevrimiçi bir ortamda birleştirilmesi ne kadar güzel olurdu ,var ya milli eğitim bakanı olucaktım  off offff ,otobüse atlıyacam gidicem izmire basıcam köyü en sonunda:)

(o herkesin içinde ben yokum bi kerem)

siteyi kuranlar bile ortalıklarda yok,taşıma suyuyla değirmen ne kadar döner bakacağız :))

KAYNAKLAR ve Veriler için "yök atlas" ı kullanabılırsınız üyelik falan gerektirmiyor.

https://yokatlas.yok.gov.tr/

Bu konuya bu site yöneticileri değil bence bu ülkenin yöneticileri derhal müdahele etmeli. Matematik adına bu ülkede neler yapılmış ? Matemetik öğrenmeye kim teşvik edilmiş ? Akademik , Lisans eğitimleri alan insanlar bu ülkeye ne katkıda bulunmuş? 2,3 yıl önce bir enstitüsü kapatılmıştı Türkiyede teorik fizik ve matematik adına araştırma yapan tek merkezdi sanırsam. O bile yok oldu ki site yöneticilerimizin de burda bir topluluk oluşturması öngörüsü düşünülemez.Heh bide şu var ki bu kadar bilgiyi bilmek veya öğrenmek ülkemizde ne yazık ki bir işe yaramıyor..Yani iş bulamıyorsun..benimki de farklı bir bakış açısı işte.

çaliş çaliş para yok :D

en iyisi öbür dünyayı beklemek :) bu dünya bir işe yaramıyor

veeeeeeeee geyik başlasın :D

arkadaşlar sizlerden ricam güzelce düşünerek bir cevap yazınız , aklınızda neler var tam mahıyetıyle ogrenelım kadirof?

bu tarz sitelerin umursanmadığını düşünüyorum.bu siteyi çok kişi bildiğinide düşünmüyorum,vede herkes senin gibi kendini aşmayıda planlamıyor demek atom,yapacak bişey yok :/,

ülkedeki matematik bölümlerinin durumu ve bu sitede sorulan soruların niteliği arasında kolerasyon var bence 

2 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme

fotonyiyenadam ozel mesaj atarak bu soruyu cevaplamami rica etti, ben de birkac sey yazayim.

Oncelikle, sitenin o kadar kotu bir durumda oldugunu dusunmuyorum. Son 1 ay icerisinde gayet guzel sayida hem akademik hem de lisans duzeyinde soru sorulmus bence. Bunlar icerisinde az sayida olsa da kotu sorulmus soru var. Aciklama ve takip duzeyi sifir olan sorular bunlar. Fakat cogu soru gayet guzel sorulmus, soru cok acik olmasa bile yorumlarda aciklanmis soran kisi tarafindan. Bu tarz sorularin coguna da ya guzel cevaplar verilmis, ya da guzel yorumlar yapilmis. Kotu degil bence durum.

Buraya guzel cevap yazmak zor bir is. Baya zaman harcatiyor. Benim burada gorup ustune birkac gun dusundugum sorular var, bazen kendimi durdurup "Ozgur kendi isine bak" dedigim zamanlar oluyor. Cevap yazacagim zaman da duzgun bir sekilde yazmaya calisiyorum, cunku daha iyi anlatabildigimde daha iyi anliyorum. Tamamen kisisel. Zaman zaman uzerinde 40-50 dakika calisip sonra sildigim cevaplar da oluyor begenmedigim icin. fiziksever tarzi bir cevap yazmak herhalde en az 2-3 saat aliyordur. Bunlar gercekten zahmetli. Bircok kisi bu vakti calismaya ayirmak istiyor olabilir, buna da kizmak yersiz bence. Bir de hepimizin sorulan her soruya verilecek cevabi, her soruyu dusunecek zamani, bilgisi ya da ilgisi de olmak zorunda degil. Arada secici olunuyor.

Yukarida anlattigim zahmet, insanlari geri cekiyor biraz ama cok da degil. Dedigin gibi cok buyuk bir trafik olsa, bu o kadar goze batmaz. Benim anladigim kadariyla cok buyuk bir soru-cevap trafigi olmasa da bircok kisi burayi takip ediyor, okuyor, uye olmasa bile.

Sondan ikinci paragrafini anlamadim.

Son paragrafa da katilmiyorum. Anonimlik iyi bir sey bence.

(2.5k puan) tarafından 
1 beğenilme 0 beğenilmeme

Benim de bugün aklıma geldi şu anda adminlerden bir tek Doğan hocam aktif, bir iki ay önce Alper hocam da vardı fakat bu aralar onu da göremiyorum. Ben de 13 aylık üyeyim, eskiden Salih hoca da aktifti, yani adminler adeta birer birer kendi başına bırakıyor siteyi. Hocalarım beni yanlış anlamasın, kimseyi suçlamıyorum, sadece durum tespiti yapıyorum. Yine de biz kullanıcılara da iş düşüyor, arkadaşlarımıza siteyi tavsiye edebiliriz mesela, her ne kadar bir kısmı Kadiri görüp gerisin geri dönse de:) Ben birkaç arkadaşıma tavsiye ettim gel gör ki elde var sıfır. Bu durum öğrencilerin matematikten gereksiz bir şekilde korkmasına veya matematiği bir angarya olarak görülmesine bağlanabilir. Matematiği çözebilen arkadaşlarımızın çoğu bile teorem ispatlarına, akıl yürütmelere hiç bakmadan geçiyorlar. Örneğin türev formüllerini Anılla ispatladık, peki bunu kaç öğrenci merak eder, araştırır? Özeleştiride bulunayım, bazı şeyleri ben de araştırmıyorum merak etmiyorum. En azından kendimi zorluyorum ama, çünkü bugüne kadar gerek fizikten gerek matematikten öğrendiğim en önemli şey formülün mantığını anlamadan akılda tutmak mümkün olmuyor. Şu anda sonunu bağlayamadım ama durum tespiti yaptım ve düşüncelerimi yazdım, zaten amaç da fikirleri tartışmak değil miydi :)

(2.9k puan) tarafından 

fikirlerini paylaştığın için teşekkürler sayın yakup arkadaşım.

Ne demek sayın Anıl arkadaşım fikirler paylaşmak içindir :)

Beni direkt es gecmis aktiflikte. Banko eleman muamelesi galiba.

Hocam admin dedim ama bildiğim kadarıyla adminliğiniz yok. Hoca statüsünde düşünürsek siz varsınız, dexor, Mehmet hocam bu liste uzatılabilir (Ya da uzatılmaz belli olmaz).

@Sercan sen admin misin?

sayın @Özgür  güzel bir soru sordular.

Ha, pardon, admin kismini gormemisim :)

2sn'lik video da gormus oldum bu arada. 

Admin şartı olmasa Anıl ve siz en aktif iki üyesiniz hocam o tartışılmaz.

Diğer hocalarıma haksızlık ediyorsam beni bağışlasınlar benim şahsi fikrim bu. Linç edilmeyeyim diye $120^o$ döndüm biraz ama olsun :)

Moriartied'den alıntıdır 'her ne kadar bir kısmı Kadiri görüp gerisin geri dönse de:)'

nasıl olduda bu muhabbeti kaçırdım :D öyle olsun yakup sende karala beni ://

20,200 soru
21,727 cevap
73,275 yorum
1,887,837 kullanıcı