Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1.7k kez görüntülendi

Nasıldı sizce arkadaşlar sınav :) Ben bir mezun olarak geçen seneye nazaran iyiydi diye düşünüyorum :) Sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum :)

Serbest kategorisinde (2.1k puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 1.7k kez görüntülendi

vagon sorusunu(anlamadım bu soruyu) saymassak diğer 39 soruyu sorarsan bizim ilin meb denemeleriyle karşılaştırırsak çok kolay ile kolay arasında birşey :)

valla güzel geçti sınav,geçen seneme göre çok daha iyi yaptım sanırım :D.12 gün sonra bakacağız  :D

Soru yayinlamasi nasil oluyor? paylasmak serbest mi?

Aynen Orta dereceli bir sınav dı diyebiliriz çalışananın yapabileceği bir sınavdı :) ben şuna yandım bir tek o kadar problem çalıştım. Problemleri adam akıllı çözemedim sizcede biraz uzun değil miydi problemler ? :/

o paragraf sorularını çözemedim zaten :/ toplamda 120 ye yakın soru işaretledim.bakalım beklıyoruz.2 gun sonra tüm sorular yayınlanacakmış dıyolarda,ben bakamam öyle beağ :D

Sınavın matematik düzeyi bence iyi değildi.Soruların eleyiciliği 0'a yakındı.

Bence de matematikte problemleri biraz kasmışlardı.Anlaşılmıyordu.Bunun dışında matematik kolaydı.

Birkaç soruyu dexor sizin sayenizde yaptım.Çok teşekkür ediyorum tekrardan.Sizce problemler zor değilmiydi?

kubılay katılıyorum sana,çoook özel bi soru yoktu bence,mat problemlerinde zamanım  çok gitti heyecan yaptım,anladığımıda işleme dökemedim geçtim zaten :D

Bence ilk bakışta(30 saniye içinde) çözülemiyecek bir soru yoktu Mustafa problemlerde buna dahil.Senin sitede sorduklarından daha kolaydı hepsi.Sanırım heyecanlandın biraz.

doğrudur, soruları anladımda işlemlerde hata yaptım ondan uzun sürdü biraz,sınav geneli  kolaydı,yada çalıştığımız için öyle geldi bilmiyorum :D

Abi yemin ediyorum ben sadece problem çalıştım , Temel kavramlara açıp adam akıllı test bile çözmedim. ama problemler kasıntılıydı gerçekten ya anlayıp işleme dökmem baya zamanımı aldı. ee bide yapamayınca süre gidiyor zaten. Türkçede de bir kaç saçma soru vardı tahminimce iptal olacak bir soru olabilir 

hocam vagon sorusunu nasıl yapacaktık hiçbir şey anlayamadım sorudan.

geldi geçti arkadaşlar sıkıntı yok artıkın ,önümüzdeki maçlara bakalım :).

Ankarada patlama olmuş,inşallah can kaybımız yoktur :/

bence sınava kolay diyorlar ama fen yine geçen sene gibi olacak o kadar kolay değildi fen bilgiye dayalıydı. Ya da hakkaten ben kötü yaptım feni.

Ben zor demedim matematiğe :) hatta gelmiş geçmiş en kolay matematik soruları vardı fakat ben problemler için çaba gösterdim ama istediğim şeyi yapamadım matematik için onu kastettim problemler için :( tek sorun oydu

İnşallah hayırlısı olsun arkadaşlar :) 

devam devam :))

Matematik aşırı basitti, fen de öyle sayısalcılar arasında pek belirleyici bir sınav olmadı bence :)

valla köklü sayılardan o kadar korkuyodumki.onlara çalışmaktan problemlere yeterince ağırlık verememiştim yalan yok yani :)

Problemlerden 2-3 tane "belirleyici" diyemiyorum vasatın üstünde soru vardı. Onun haricinde Meb sanki Türkiyenin matematik ortalamasını yükseltmeye en azından yüksek göstermeye çalışmış :) Fizikte de iki tane hatalı soru var. 

fiziktekiler hangileri

Birincisi o kaykaylı soru, adamın ağırlık merkezi yerden biraz da olsa yukarıda olacak bu yüzden potansiyel enerji sıfır olamaz.İkincisi ısı sıcaklık, cevap 1,2,3 diyor ama 3. öncülün doğruluğu kesin değil.

Hocam ısı sıcaklık sorusu banko yanlış.Kaykay sorusunu normalde yapmazken dikkatsizlikten artar artar artar yapmışım.Normalde değişmez olması gerekiyor basit düşündüğümüzde.

Ama ayrıntılı düşünürsek rüzgar direncini varsayabiliriz.

Bence ağırlık merkezi muhabbetine girmemeliyiz çünkü bu soru tipini çok çözmüşüzdür ve burada ağırlık merkezi olayına sebep çıkaran şey cismin insan olması. Orada bir kutu olsaydı bu muhabbeti kimse çıkarmazdı halbuki biz normal test kitaplarındaki kutularında ağırlık merkezi tam olarak 0'da değil.Onları doğru kabul ederken bu soruda itiraz etmek biraz haksızlık olur.Onun yerine rüzgar direncini ihmal edip etmeyeceğimizi belirmemiş, limit hız kütleye bağlı olduğu için bunu savunabiliriz.

Ama soruyu hazırlarken sizin gibi düşündüklerini yani limit hız,rüzgar direncini düşünerek soruyu hazırladıklarını zannetmiyorum.Çünkü bu konular LYS müfredatı içerisinde yer alıyor.Isı sıcaklık sorusu ve bu soru bana göre hatalı.

Evet haklısınız ben de düşünmüyorum zaten ama kılıf uydurmak gerekiyorsa ağırlık merkezinden ziyade bunu uydurmak daha mantıklı demek istedim sadece :D. Her ne kadar istemesem de bence de iptal olması gerekiyor.

yaw fende ne işaretlediğimi bakmadım bile,direk sonuca geçecem ben :D

Surtunmesiz derken muhtemelen hava direncini de katmis ama agirlikla ilgili hic bir sey yok yani tartisma cikartacak seyleri kaldirsalar olmaz miydi?
mat kolay oldu,fende tartışma konusu :)
Fizigi hazirlayan amcanin epey kafasi daginikmis galiba bu kadar yanlis soruya bakilirsa :)

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Sınavı Kısaca Özetliyorum Espirili bir şekilde :D

Matematik Türkçeden Uzundu 

Din Kültürü Sorularını Diyanet başkanı beşte beş yapsın ben Öğrencilikten istifa ediyorum

Felsefe , Gerçekten Felsefe yapmıştı .

Türkçede son soruda oturmanın zararları diye bir soru vardı , O soruyu görünce ayağa kalkıp yürüyesim geldi :D

Kısaca YGS 2016 böyleydi :D

(2.1k puan) tarafından 

aynen o soruyu gorunce bacaklarımı hareket ettırdım 

yaw o soruda varya bi tuhaf oldum resmen beni anlattı o an :D.pantolonum dar oluyodu bana tamammı,fena baskı yapıyodu belime bacaklarıma filan,ağlasammı gülsemmi bilemedim :D

hahah :D rahat bişeyler giyseydin ya , bende okurken bi acayip oldum :D

hava çok sıccak değildi bea .eşofmanla(eşortman :D) üşürdüm :D

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bilerek yapılıyor acaba diye düşünüyorum sebebini bulamıyorum.Biliçsizce bu kadar yanlış soru yazılamaz.Biz bile ilk bakışta anlıyorsak o kadar kontrolden(!) geçen bu sorular elbet farkedilirdi.

(281 puan) tarafından 
20,200 soru
21,727 cevap
73,275 yorum
1,887,847 kullanıcı