Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
1.1k kez görüntülendi

  Matematik bölümü lisans ikinci sınıfım. Bu dönem cebir dersleri alıyorum. Cebirsel geometriyi öğrenmek için cebir yeterli midir (tabii bir de değişmeli cebir öğrenmeliyim)? Başka neler öğrenilmeli cebirsel geometiriyi öğrenmeye başlamadan önce? Peki... Cebirsel geometriyi öğrenmek için hangi kitaplara başlanmalı? 

Serbest kategorisinde (45 puan) tarafından  | 1.1k kez görüntülendi

Daha açık bir soru sormuşşunuz, teşekkürler. Ama dört gündür cevap verilmemiş...

Bu tarz sorulara hemen cevap beklememek gerekir. 1 ay da cevap gelmeyebilir. Cunku detayli cevap yazilmasi gereken bir soru.

Cox, Little ve O'shea'dan 'Ideals, Varieties and Algorithms' ve 'Using Algebraic Geometry' kitaplarını tavsiye edebilirim. 

http://www.springer.com/it/book/9781441922571

http://www.springer.com/us/book/9780387207063

Karmaşık analiz, differansiyel geometri ve topolojiyi de araya sıkıştırmak gerek bana kalırsa cebirsel geometriye hazırlanmak için. Nihayetinde cebir alet edavat, iş geometri.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Kompleks analize,giriş dersi için çok gerek yok, temel topoloji, temel türevli geometri ve iyi soyut cebir; özellikle halka teorisi, idealler, cisimler konularına hakim olmak yeterli olur diye düşünüyorum. Tabii ki Cebirsel Geometri çok kapsamlı bir alan. Burada bahsettiğim mefhumlar başlangıç için ideal olur. Kitap için de anlatım dili en kolay olan kitap; Ideals, Varieties, Algorithms (Cox). Ya da Introduction to Algebraic Geometry (S. Lang). Kolay gelsin.
(15 puan) tarafından 
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,836 kullanıcı