Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
541 kez görüntülendi
Cevaplarimizi nasil paylasmaliyiz? 

Mesela: 

Soru: $52!$ sayisinin sondan kac basamagi sifirdir?
Cevap: $10+2=12$.

Bu bir cevap niteligi tasir mi? gibi...

Sitede her soru cevaplanmali mi yoksa cevaplar uzun uzun, matematiksel icerigi eksiksiz olarak mi paylasilmali?
Serbest kategorisinde (25.3k puan) tarafından  | 541 kez görüntülendi

Ben bu basligi acan olarak onerim:

Benzeri sorular altina benzeri bir soru linkini yorum ile paylasip soruyu soran kisi veya editorlerin kapatmasini saglanmali

Daha onceden sitede benzeri olmayan sorulara uzun/detayli ve guzel cevaplar verilmeli

Her soruyu herkes cevaplayacak diye bir durum yok. Cevabindan net emin degilsek bunlari yorunlarda paylasmaliyiz. Bir gun vakti geldiginde konu hakkinda ilgili/bilgili/tecrubeli birisi elbet cevap verir diye dusunuyorum.

Ek olarak: Bu basligi acacagimi cok onceden bir kac baslik altinda soylemistim. Alinma olmaz umarim. Istegim sitenin soru ve cevap coplugune donmemesi.

Çoğunlukla katılıyorum fakat orta öğretim kategorisinde bunu oturtmanın kısa vadede mümkün olduğunu düşünmüyorum. Önce akademik ve lisans bölümlerinde bunu sağlayabilirsek, diğer kısımlarda da iyileşme olacağını düşünüyorum. 

Sayın Sercan bey,

Söylediklerinize büyük ölçüde katılıyorum. Bazı soruların gerçekten hemen site yöneticileri tarafından belirli bir süre sonunda silinmesi gerekiyor. Ancak bu süreyi üyelerinde bilmesi önemli. Cevaplamaların oldukça açık,anlaşılır olmasını çok önemsiyorum. Bazen birbirine çok benzer soruların çözümlerinde, ilgili bir soru linki vermek, soruyu çözmekten daha fazla zaman alabiliyor. Böyle zamanlarda ya  çözümü kısa tutuyorum, ya da soru sahibine sitede araştırma yapmasını öneriyorum. Sitenin istenilen düzeye gelmesinin biraz da zaman bağlı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yılmadan usanmadan gereken uyarıları yapmaya devam edeceğiz.

Benim de hatali/eksik/yanlis dusundugum yerler olabilir. Bu nedenle bu basligi actim. 

Elbette bu söylediğiniz hepimiz için geçerli diyebiliriz. Orhan babanın dediği gibi: "hatasız kul olmaz,hatamla sev beni"...

@Sercan ilk yorumunun son cumlesi icin ben biraz karamsarim. Uzerinden iki uc gun gectikten sonra cevapsiz sorular genelde kayboluyorlar.

http://matkafasi.com/61354/#a61405

Su cevapta bir sey denedim. Bilmiyorum nasil oldu. $f(99)$ yerine $f(9)$'u nasil bulmasi gerektigini anlattim. Ayni sekilde senin verdigin ornek soruda $52!$'i degil de $12!$'i anlatmak nasil olur?

Abi sen zaten orada uzun uzun anlatmissin :) Tabi farkli bir sayi icin anlatinca ogrenciye ek olarak kendi sorusunu birakmis oluyorsun, bu daha iyi. 

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,769 kullanıcı