Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.7k kez görüntülendi
R bir halka olsun. I ve J, R halkasının idealleri olmak üzere, I∩J=(0)  ise o zaman her I, b  J  için ab=0  olduğunu gösteriniz.  
Lisans Matematik kategorisinde (22 puan) tarafından  | 1.7k kez görüntülendi

Cozum icin neler yaptiginizi da eklemelisiniz. Bu sorunun cozumu benden olsun. Fakat lutfen sorularinizi bir kitabin sorusu gibi degil takildiginiz yerini belirterek sorunuz.

doğru haklısınız. yeni üye oldum ve ilk sorum o yüzden nasıl soracağımı bilmiyordum. teoremden yapsam kısa olacak hoca kabul etmeyebilir başka çözüm yolu var mıdır diye düşünerek sormuştum ayrıca tavsiye ve cevap için de teşekkür ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$a\in I$ ve $b \in J$ olsun. $I$ bir ideal oldugundan $ab \in I$ ve ayni sekilde $J$ bir ideal oldugundan $ab \in J$ olur. Yani $ab \in I \cap J=\{0\}$ olur.

(25.3k puan) tarafından 

Hocam merhaba bu konu ile ilgili bir soru sormak istiyorum sorum şu: Birimli bir A halkası düşünelim bu halkının bostan farklı bir altkumesi B olsun her a€A ve her b€B için a.b€B saglansin Fakat B A nin bir ideali olmasın..burada a,b€B için a-b€\B olduğunu göstermem gerek Fakat bu şekilde bir A ve B bulamadım yardım edermisiniz örnek olarak

Selam. Bunu Soru Sor kismindan sorabilir misin? Boylesi daha uygun olur. 

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,995 kullanıcı