$\sum_{k=m}^n (-1)^{k-m} \binom{k}{m} \binom{n}{k} = \delta_{mn}$

1 beğenilme 0 beğenilmeme
40 kez görüntülendi

$m,n\ge 0$ tam sayilar olsun.$$\sum_{k=m}^n (-1)^{k-m} \binom{k}{m} \binom{n}{k} = \delta_{mn}$$ oldugunu ispatlayiniz. Burada $\delta_{mn}$ Kronecker delta fonksiyonu: $$\delta_{mn} = \begin{cases} 1, & \text{if } m=n; \\ 0, & \text{if } m\neq n. \end{cases}$$

28, Aralık, 2015 Orta Öğretim Matematik kategorisinde Sercan (23,839 puan) tarafından  soruldu

Lütfen çözüme ulasmak icin neler yaptığınızı  belirtiniz:)

Cozdum, site ile de paylasiyorum. Soru mathstack sitesinde de mevcut. Bi kismini Turkceye cevirdim sadece.

...