$6$ kalıp yaş sabun $1$ kg gelmektedir. Yaş sabun kuruyunca $8$ kalıbı $1$ kg geliyor .

0 beğenilme 0 beğenilmeme
787 kez görüntülendi

Buna göre , kilogramı $2$ TL den $24$ kalıp yaş sabun alarak kuruttuktan sonra kilogramını $4$ TL den satan bir satıcı bu satıştan kaç TL kar eder ?

21, Aralık, 2015 Orta Öğretim Matematik kategorisinde mosh36 (2,125 puan) tarafından  soruldu

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
 
En İyi Cevap

24 kalıp yaş sabunda kaç tane 6 kalıp var? 4kg.

24 kalıp sabunda kaç tane 8 kalıp var? 3 kg

Yaş sabun parası 4 x 2=8 TL

Kuru sabun parası 3 x 4=12 TL

 Kazanç =12 - 8 = 4 TL

21, Aralık, 2015 suitable2015 (3,919 puan) tarafından  cevaplandı
21, Aralık, 2015 mosh36 tarafından seçilmiş
0 beğenilme 0 beğenilmeme

80 tl kar eder.

21, Aralık, 2015 Sinem ozdemir (16 puan) tarafından  cevaplandı

malesef yanlış :)

...