Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
717 kez görüntülendi

Sayın site yöneticileri.

Bu siteye soruyu, herhangi bir karşı soru almadan, bir seferde "DOĞRU VE EKSİKSİZ"  yazanların bir şekilde ödüllendirilmesini öneriyorum. 

Serbest kategorisinde (19.2k puan) tarafından  | 717 kez görüntülendi

Maddi ödül verilmesi bu aşamada zor.

Ödül vermek bir yana, sitenin finasmanı bile  halen bir sorundur.

Ama ilave puan verilebilir.

Ben de zaten ödülü yönetime bıraktım. Fikir parlak.

1 cevap

2 beğenilme 0 beğenilmeme

1) Soruyu begenerek ya da bu kisilerin sorularina daha hizli cevap vererek kisiler tesvik edilebilir.

2) Guzel yazilmamis sorularda biraz da olsa yardim sever kisiler hemen cevap vermemeli diye dusunuyorum. Once uyarmali, sonra beklemeli. Eger kisi donmuyorsa soru cozulmemeli. 

3) Sitede zaten yeterince ortaogretim sorusu cozuldu. Hepsini teker teker yazsa biri kaliteli bir kitap bile basabilir. Bu nedenle aciklama yapmamis sorular cevaplanmamali ve hatta ogrenciye aciklama yapmasi gerektigi soylendigi halde geri donus olmuyorsa bu sorular (bence) kaldirilmali. 

Kisacasi sunu demek istiyorum: eger sitede duzgun yazilmamis bir soru varsa veyahut gerekli aciklamalar yapilmadiysa bu sorular hic cozulmemeli. En azindan "Hicbir fikrim yok", "Turevi denedim ama sonuc elde edemedim" gibisinden ufak da olsa bir aciklama yapmalari gerektigini dusunuyorum. 

Ayrica birbirini tekrar eden sorular kesinlikle aciklama yapilmadiysa cozulmemeli. Benzeri var deyip kapatilmali. 

Ogrenci dedigin ogrencidir. Ne kadar isten kacarsa kardir. Bunu daha buyuk kisilerin, hocalarin bir sekilde halletmesi gerekir. Bu da iyi niyetimizi iyi sorulmus sorulari cevaplamaya harciyarak olabilir. Asiri iyi niyetlilik bazen safliga dogru gidebiliyor ki bu da ogrenciye yarardan cok zarar verir. Emekler de zarara gitmis olur, bu da ek bir zarar.

Bence sitede gereksiz/eksik/ilgisiz/tekrar soru cevaplamaktansa siteye kaliteli sorular ekleyip bunlarin cevaplarina vakit vermek daha anlamli olur. 

illa her soru cevaplanacak diye bir olay yok. Baktik guzel soru yok, kendimiz soralim, kendimiz cevaplayalim.

(25.3k puan) tarafından 

Aynen katılıyorum.

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,878 kullanıcı