Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
216 kez görüntülendi

Sitede basliktan ibaret sorular oluyor. Ya da direk sorular yaziliyor. Ornegin: "$40!-1$ sayisinin sondan kac basamagi $9$'dur?" gibi. 

Tabi sitede bilenler de bazi sorular sorabiliyor, guzel sorularini paylasmak ve Turkce cevaplarin olmasini saglamak icin. Bunun disindaki sorularda (ogrenme amacli sorularda) ogrencilerin nerde takildigini soylettirecek bir sistem olusturulabilir mi? 

Elbet sorunun altina "neler yaptin?" diye yorum yazilabilir. Fakat bunu ogrencinin dogasina nasil katabiliriz? Katmak gerekmeye de bilir ama katilsa iyi olur sanki.

Kisacasi istedigim sorularda fazladan aciklama olmasi. 

Serbest kategorisinde (25.3k puan) tarafından  | 216 kez görüntülendi

Örneğin son sorduğum soruda ne yaptığımı yazdım ama diğer öğrenciler bunu pek yapmıyor doğru. Fakat ben kendi arkadaşlarıma baktığımda özellikle matematik kitaplarında her testten ortalama 2 soruları oluyor (ortalamanın üzerinde bir arkadaşıma göre söylüyorum, gerçi YGS matematik ortalamasının 4 olduğunu düşünürsek ortalamanın bayağı bir üzerinde diyebiliriz. Daha kesin bir şekilde YGS matematikten 30 net yapan bir öğrenciye göre.) dolayısıyla fazla soru birikiyor ve sorunun üzerinde fazla düşünmeden soruyu öğrenip geçmek istiyor. Yani bu sistem yapılsa bile kullanacak fazla arkadaş çıkacağını zannetmem hocam.

20,210 soru
21,734 cevap
73,302 yorum
1,908,763 kullanıcı