(pVq)⇒(p⋀q) en sade biçimi=?

0 beğenilme 0 beğenilmeme
979 kez görüntülendi


10, Ekim, 2015 Orta Öğretim Matematik kategorisinde derya19991 (11 puan) tarafından  soruldu
11, Ekim, 2015 DoganDonmez tarafından yeniden kategorilendirildi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$$(p\vee q)'\vee(p\wedge q)$$

$$(p'\wedge q')\vee(p\wedge q)$$

$$[p'\wedge q')\vee p]\wedge [(p'\wedge q')\vee q]$$

$$[(p'\vee p)\wedge (q'\vee p)]\wedge [(p'\vee q)\wedge (q'\vee q)]$$

$$[1\wedge (q'\vee p)]\wedge [(p'\vee q)\wedge 1]$$

$$(q'\vee p)\wedge (p'\vee q)$$  En sadeden ne anladığımıza bağlı olarak bu sorunun çözümü 1. satırda,2. satırda da bitirilebilir di.


10, Ekim, 2015 Mehmet Toktaş (18,358 puan) tarafından  cevaplandı

Ben de hocamın cevabına bir ilave yapayım. Yukarıdaki son adımdan sonra şunları da yazabiliriz.

$$(q'\vee p)\wedge(p'\vee q)$$

$$\equiv$$

$$(q\to p)\wedge (p\to q)$$

$$\equiv$$

$$p\leftrightarrow q$$

...