$p\wedge[(p'\vee q)\wedge q']$ en sade hali

0 beğenilme 0 beğenilmeme
66 kez görüntülendi


7, Ekim, 2015 Orta Öğretim Matematik kategorisinde hüseyin (11 puan) tarafından  soruldu
7, Ekim, 2015 DoganDonmez tarafından düzenlendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$$p\wedge [(p'\vee q)\wedge q']\equiv p\wedge [(p'\wedge q')\vee (q\wedge q')]\equiv p\wedge [(p'\wedge q')\vee 0]\equiv p\wedge (p'\wedge q')$$

$$\equiv$$

$$(p\wedge p')\wedge q'$$

$$\equiv$$

$$0\wedge q'$$

$$\equiv$$

$$0$$ Yani çelişki (hepyanlış).

7, Ekim, 2015 murad.ozkoc (8,693 puan) tarafından  cevaplandı
...