Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
714 kez görüntülendi

Matematik kafası sayfasını açtığımda onlarca YGS vb sınavlara hazırlık soruları görüyorum. Sınav yaklaştığı için muhtemelen daha da yoğunlaşacak. Birbirine benzer tipte çok fazla soru soruluyor, çünkü sayfanın arama kısmında böyle bir soru daha önce soruldu mu diye arayan pek yok.

Gönlüm burada amacına uygun, düşündüren, cevabından daha çok düşünme sürecinin bizlere bir şeyler kazandırdığı soruların olmasından yana; ancak belli ki YGS sınavları vs için de insanların soruları var. Ne yapmalı bilmiyorum. Belki sayfa açıldığın da bütün sorular bir arada görülmese daha iyi olabilir. Yani sınavlara hazırlık için sorulan sorular veya ödev soruları başka bir kategoride ve ana ekranda olmayacak şekilde yerleştirilebilir. Sizce?

Serbest kategorisinde (210 puan) tarafından  | 714 kez görüntülendi
Ama bu kategoriler her zaman doğru ayrıştırmayı yapmıyor. Örneğin 0! neden 1 dir sorusu ortaöğretim kategorisinde görünüyor ancak gayet ciddi bir soru. Ondan ziyade ödev ve sınavlara hazırlık kategorilerinin de olması bence daha iyi. Bir de sayfaya ilk girildiğinde karşılaşılan sorular da önemli...

Bu baslik altinda tartisilan ve etkin kullancilarimizin ortak olarak isaret ettikleri konularda gereken duzenlemeleri teknik olarak mumkun oldugu olcude uygulayacagim. 



Bence de öncelikli olarak ayhandil'in belirttiği problemlerin çözülmesi gerekiyor. Belki soru başlıklarının isimlendirilmesine de belli kurallar koyulabilir. Bakacak olursanız, bir sürü olasılık, geometri başlıklı soru göreceksiniz. Daha açıklayıcı olunmasını talep etmek mümkünse iyi olur.

Ana sayfada, cevap sayılarının yanına beğenilme-beğenilmeme sayılarını eklemek güzel olabilir.

bence gayet güzel ilerliyor. ama eksi-artı meselesi gereksiz bana kalırsa. eksi artı meselesi varken ygs sorularında fln hep -1 -2 vardı sırf şevkleri kırılmasın diye + oy veriyodum böyle iyi bence 

5 Cevaplar

2 beğenilme 0 beğenilmeme

Bu site; benim gibi matematik yapmaktan zevk alan bir çok insan için bir buluşma,sorularını ve çözümlerini paylaşma fırsatını bizlere verdiği için, gerçekten de çok yararlı olmuştur. Soruların kategorize edilmesi, soruyu soran kişinin seçimine bırakılmıştır. Bence,soruların kategorilere ayırması işi, site yöneticilerine veya akademik bir kurula bırakılmalıdır. 

 Ayrıca matematik soruları ile geometri soruları ayrılmalı ve her biri ayrı başlık altında gösterilirse daha da iyi olacaktır. Belkide, soruları konularına göre tasnif etmek daha iyi olacaktır. Böylece her kategoriden ve her konudan ne kadar soru olduğunu görürüz.

 Yine de bu sitenin; ülkemizdeki insanların, matematik bilgisinin, yaklaşımının ve işlem becerisinin artmasına çok büyük katkılar sağlayacağını biliyor olmak beni mutlu ediyor. Sitenin kurucusu ve yönetici olan herkese en kalbi teşekkürlerimi sunarım.

(19.2k puan) tarafından 
1 beğenilme 0 beğenilmeme

Su durumu da gormezden gelmeyelim. Gencler oyle yq da boyle bu sinav cenderesinin icindeler. Pek cogu icin bu durumla kavga etmenin bir manasi islevi yok, o sinavlarda basarili olmak durumundalar ve su ana kdar kendilerine basarili olabilmeleri icin ne yapmalari salik verildiyse onu yapmaya calisiyorlar. Bu siteye gelip test sorusunu ama egri ama dogru formata uygun bir sekilde Sorma cabasini gosteren gencler, caliskan azimli gencler benim gozumde. Belki de bizim yapmamiz gereken genclere bu bizim hos karsilamadigimiz matematikle ugratiKlari anlarda da yardimci olmak, mumkun oldugunca asil guzel olana isaret etmeye calismak. 



(1.8k puan) tarafından 

Evet hocam. Gençlerin heveslerini köreltmemeliyiz. Gençler bizim geleceğimiz. Siteye giren,soru yazan gençleri yüreklendirmek gerekmektedir. Amacı ne olursa olsun en azından matematikle uğraşmış ve ona zaman ayırmış olmasını teşvik etmeliyiz. Bu site, özellikle yetişme döneminde olanlar için bir yol gösterici, bir bilgi kaynağı ve bir güvence olmalıdır. Bir insanın, hele de bir öğrencinin çözemediği sorularını sorabileceği ve bir kaç değişik yoldan cevaplarını bulabileceği bir sitenin bulunduğunu bilmesi gerçekten çok güzel. Ben öğrenci iken bunun sıkıntısını çok çektim. Gelişmeler ve yapılanlar doğru yolda ilerliyor. Bunun için sizlere çok teşekkürler. 

1 beğenilme 0 beğenilmeme

Bence herkes gunde 20dk'sini facebook'a bakmak yerine ortaogretim sorusu cozmeye verse, cay icerken, ara vermisken, bi kafa dinleyeyim derken su an icin bile orta ogretim sorularinin hepsi cevaplanabilir.

Sadece 1 kisinin sorularini cozerken rahatsiz oldum, o da kaba davranislarindan degil, bana ogrenmek niyetliyle sormadigini hissettirdiginden. Gercekten mantigini anlamak isteyen kisilier de var. Biz bu imkanlara sahip olamadik, olsak ne guzel olurdu diyebiliyorsak, 3 tane soru cozmek bize bir sey kaybettirmez.

Sitenin kategorileri biraz arttirilabilir ama su an icin oyle bir ihtiyac yok. Mesela, ilerde analiz, lineer cebir, cebirsel geometri gibi alt kategoriler de eklenebilir.

Bence su asamada siteye arkadaslarimizi yonlerdirmeliyiz, ben su an Irlanda'da oldugum icin, internet uzerinden herkese soylemek istemiyorum, bir kac kisiye soyledim ama Mayis gibi Turkiye'ye donunce biraz propagandasini yapacam sitenin. Siteyi ben acmadim ama temeli matematigi ogretmeye bagli projeleri de desteklemek lazim.

Belki doktora asamasinda olanlar cok ilgilenmez de, lisans seviyesinden tanidiklara da bildirmek lazim, onlarin hem sorulari olur, hem de cevaplamak icin daha fazla vakitleri. 


Sahsen tanimasam da Ali Nesin ve Salih Durhan'a katkilarindan dolayi tesekkur ederim. Umarim bizim de bir katkimiz olur. Olursa ne mutlu. 



(25.3k puan) tarafından 

 Merhaba Sercan bey,

 Ben sizin konu ile ilgili görüşlerinize katılıyorum.

Bu siteyi matematik severler olarak, desteklemeli ve yönlendirmeli ve gereken katkıları sağlayarak, yaşatmalıyız. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Hocam bence sorunun seviyesini seçmede bir problem oluyor bu hakkı sizler belirleyiniz veya herkese tanınsn o hak  soruyu gören hangi seviyede olduğunu seçsin yapılabilir mi ? Birde matematik akademik lisans seviyesinde kaynakların pdf leri olsa bilmeyen girip araştırsa bilmiyorum yapılabilir mi yada gereksiz mi ?
(1.5k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Türkçe kaynak konusunda bir sıkıntı olduğu açık bu yüzden önayak olanlara geliştirmeye çalışanlara teşekkür etmek gerekir ,Öğrendiği herşeyi tek başına öğrenmek zorunda kalmış biri olarak kaynağın ne derece önemli olduğunu birinci elden bilen biriyim. Yabancı dilde yazılmış ya da internet ortamında bulunan yeterli sayıda kaynak mevcut ama herkesin bu kaynaklara ulaşması ve anlaması mümkün değil belki o dilleri öğrnecekler ama o zamana kadar vakit kaybetmiş olacaklardır  bu yüzden böyle bir çalışma oldukça önemli
Gelelim bunca güzelliğine rağmen beni siteyi aktif olarak kullanmaktan soğutan olaya, yazdığım bir yorumun bu soruyu da soran kişi tarafından silinmesine, tartışmaya girmeden kendi fikrimi belirtip ayrılacağım, yazdığınız şeyleri sizden başka birinin silmeye hakkı yoktur hatta sildiğiniz şeylerin başkaları tarafından görülmeside bir o kadar ters 
ama yine de iyi niyetle kurulmuş ve emek harcanan bir iş umarım çok iyi yerlere gelir 
(1.8k puan) tarafından 
20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,874 kullanıcı