Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.7k kez görüntülendi

 Merhaba, lisans bitmeden ufak da olsa bir makale yazmanın artıları nelerdir? Türkiye veya yurtdışında yüksek lisans başvurularında mezuniyet not ortalaması mı yoksa yapılan bir yayın mı önplandadır? Teşekkürler.

Serbest kategorisinde (477 puan) tarafından  | 1.7k kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Eğer hakemli dergilerde yayınlanan, bildiğimiz, bilimsel makâlelerden bahsediyorsanız, yurtdışında bu notun epey önüne geçecektir. Zâten not dediğiniz şey ancak, kişiyi değerlendirecek başka birşey yoksa gözönüne alınabilecek birşeydir. Adam bilimsel olarak birşey ürettiyse not mot oyuncak kalır bunun yanında. 

Fakat Türkiye'de şüphesiz ki not ortalamanız önemli olacaktır. Hatta, doktoranızı alsanız bile burada linsans mezûniyet ortalamanız ve giriş sıranız önemli olacaktır. Akademik olarak ne ürettiğiniz, üretebildiğiniz, üretebileceğiniz hiç önemli değildir. Saçma sapan işler! Bürokratik sapıklıklar!

Ayrıca, yüksek lisans için çok fazla birşeye de ihtiyâç yoktur (Tabî ki başvuracağınız yere göre değişir!). Niyetiniz gâyet iyi üniversitelerde lisansüstü çalışma yapmak sanırım.

Şimdiden başarılar!

(1.4k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
not ortalamasının etkisi üniversiteden üniversiteye değişir. mesele bir üniversite alımlarda notun %10'nu dikkate alır kimisi %20sini yani etkisi vardır. Makale konusuna gelince şimdiye kadar duymuşluğum yok y.lisans etkisi olduğuna dair
(16 puan) tarafından 
20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,896,030 kullanıcı