Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
628 kez görüntülendi
Bir akvaryumun içerisinde çok sayıda pinpon topu vardır.Bu pinpon toplarını teker teker saymak çok zamanımızı alacak bu sebeple bu pinpon toplarının hepsini saymadan nasıl bir yol izlenerek pinpon toplarının sayısına yaklaşık bir sonuç elde edilebilir?
Serbest kategorisinde (11.1k puan) tarafından  | 628 kez görüntülendi

Yeterince hassas bir tartin varsa, hepsini ayni anda tart ve toplam agirligi birinin agirligina bol..cikan sayi kadar pinpon topu vardir..Matlab la alakasini anlayamadim..

Yada akvaryumun hacmini bir topun hacmine bolersen yaklasik kac tane pinpon topu oldugunu bulabilirsin..akvaryumun dolu oldugunu kabul ediyorum, degilse dolu kismin yuksekligini olcmen gerek..


Birinci yontemde hata orani cok dusuk eger tarti yeterince hassassa, ne demek bu, en azindan bir pinpon topunun agirligini olcebilsin.. ikinci yontemde hata payi cok fazla, ama akvaryum buyudukce hata orani azalir..

Aslında bu sorunun çözümü aynı zamanda biyologların bir bölgede ne kadar hayvan bulunduğunu tahmin etmekte kullanılıyor.Yaklaşık değer ile ilgili olduğu için Matlab diye baslik attım.

Ama simdi soru tamamen degisti.. Goldeki baliklari saymanin yaklasik bir yolu surda anlatilmis..

http://www.algebra.com/algebra/homework/Percentage-and-ratio-word-problems/Percentage-and-ratio-word-problems.faq.question.70714.html 

http://www.michigandnr.com/publications/pdfs/ifr/manual/smii%20chapter08.pdf


Dunyada kac tane agac vardir sorusuyla karsilasmitim facebookta, Glaiba NASA uzaydan cektigi fotolarla yaklasik bir sayi veriyordu.. en azanindan derecesini, yani milyon mu milyarmi, ve katsayisi..

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,825 kullanıcı