Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2.3k kez görüntülendi

Soru baslikta. X hangi acilae arasindadir nasil belirleriz.

notu ile kapatıldı: Yetersiz soru ve yorum içeriği.
Lisans Matematik kategorisinde (27 puan) tarafından 
tarafından kapalı | 2.3k kez görüntülendi

İtirazım direkt olarak size değildir ama belirtmem gereken ve soru çözenleri rahatsız edici bir durum var. Maalesef soru yeterince özenli ve dikkatli yazılmış değildir. Bunun sebebini açıklayayım:


$k$ herhangi bir tam sayı olmak üzere $x=\arctan 3 + k\pi $ olur. Yani bu sayı doğrusu üzerinde bir aralık değil ayrık noktalar kümesi belirtir. Özel olarak $k=0$ değeri için $x=\arctan 3$ noktası olur. 


Şimdi bu açı ölçüsünün hangi aralıkta olduğu soruluyorsa $0^\circ <x<90^\circ $ olur. Bunun yerine daha dar olan $60^\circ < x< 90^\circ $ aralığını da yazabiliriz. Fakat daha da dar aralıklar yazılabilir. Bunu sonsuza kadar sürdürebiliriz.


Demek ki belli bir $x$ değeri belirtilerek sorulmadığı için soru özensizce yazılmış olduğu gibi, istenen aralığın hassasiyeti (gerçek değerin hangi komşuluğundaki yaklaşık değer) belirtilmediği için yine soru özensizce yazılmıştır.


Bir kitapta bu tür özensizlikler görürsem öğrencilere o yayını çöpe atmalarını tavsiye ediyorum. Daha iyisi yapılabilir. Bu meslek daha düzgün yapılabilir.

Dediğim gibi kişisel tartışma olmaması için direkt olarak kişiye yazmadığımı ifade ettim. Düzgünce soru yazılması öğrenilsin diye yazıyorum. Bir soruyu özensizce yazmak, yazan tarafından da "sorunun çöp değerinde" olduğunun itirafıdır. 


Öte taraftan, siz sitenin kurallarına uygun olmayan biçimde soru yazarken kimseden izin almadığınız gibi bunları belirten yorum yazmak için biz de izin almıyoruz. İyi çalışmalar ...

revenge

trolmüsün arkadaşım :D

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,868 kullanıcı