Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
536 kez görüntülendi

image L hopital ile çözer misiniz? Teşekkürler.

Lisans Matematik kategorisinde (11 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 536 kez görüntülendi

Gerçekten yazık.Belki bu soruyu atanın zihinsel engeli vardır, tam kavrayamıyordur, Önce insanın yaşını, sınıfını öğrenin. Ayrıca sadece bir matematik konusunda acemi olan birisine böyle bir yorum yapmanızda manidar. Neden bu kadar boş bir yorum yaptınız ki?  bu yorumu yapmak yerine cevabını atabilirdin. Veya her ikisini yapmayıp zamanını daha iyi değerlendirirdin. Sonuçta siz süper zekasınız, Harcanmamalı yüksek lisansını oxford'da yapan biri. İyi geceler.

Sen bu soruda ne denedin, nerede takıldın AlphaSierra ?

sırasıyla üst ve alttaki ifadelerin türevini almaya çalıştım ancak devamı gelmiyor. (-a.sinax/cosax).(cosbx/-b.sinbx) ifadesinden sonrasını getiremedim.

$ \dfrac{-a\sin ax}{\cos ax}\dfrac{\cos bx}{-b\sin bx} $ ifadesini (benzer fonksiyonları biraraya getirip) (çarpım olarak yazıp) düzenleyip ve çarpanların  limitlerini ayrı ayrı bulmaya çalış (gerekirse tekrar L'Hospital kuralı kullan) .

revenge

Bu foruma kimin nasıl soru soracağına siz karar vermiyosunuz.Bu şekilde yorum yapmak kimseninde haddine değil.daha efendi yorumlar yapmanızı tavsiye ediyorum.


Su limitlerin $$\lim_{x\to0}\dfrac{\sin(x)}{x}=1$$ veya  daha genel haliyle $$\lim_{x\to0}\dfrac{\sin(ax)}{bx}=\dfrac{a}{b}$$

$$\lim_{x\to0}\dfrac{bx}{\sin(ax)}=\dfrac{b}{a}$$


oldugunu biliyormusun? Dogan hocanin yorumundaki hali kullanip pay ve paydayi $x$ ile carpabilirsin, ve gruplayip yukardaki limiti kullanabilirsin..


Yani $$\dfrac{\sin(ax)}{bx}\dfrac{ax}{\sin(bx)}\dfrac{\cos(bx)}{\cos(ax)}$$  sonra limit al..

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,916 kullanıcı