Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
816 kez görüntülendi

Evet arkadaşlar, hocalarım. Ben meslek lisesinde okuduğum için neredeyse hiç matematik göremedik diyebilirim. Bu sene 2. kez mezuna kaldım ve 2 sınava da sözelden girdim çünkü matematik temelim bile yok. Ama bu sene çok çalışıp TM ya da MF'den girmek istiyorum yalnız bende şöyle bir sorun var. Temelden başlayıp temel geliştirici kitaplar alıp videolar izleyip temeli geliştirmek istiyorum ama YKS'deki matematik sorusuna bakıyorum "Ben bu temel ile buralara nasıl erişeceğim, ben temele çalışıyorum ama YKS'de paragraf türü matematik soruları çıkıyor, problem türü sorular çıkıyor" diye düşünüp çalışma hevesim falan kalmıyor. Aslında benim matematiğe karşı değil, problemlere, paragraflı matematik sorularına karşı önyargım var. ne kadar çalışsam de hiçbir şey anlayamayacakmışım gibime geliyor. Yardım edin matematik öğrenmeyi çok istiyorum ama problemler, paragraflı soruları görünce çalışma isteğim gidiyor.image

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (11 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 816 kez görüntülendi

Merhaba sayın @kraldosya. Biraz arama  yaparsanız bu sitede sizin gibi matematiği yapamadığını söyleyen bir çok arkadaşın bulunduğunu görürsünüz. Benzer şeyleri tekrar tekrar yazmamak için,öncelikle onlara yazılan yorumları ve verilen cevapları okumanızı öneriyorum. Bu yorumları/cevapları okuduktan sonra yine de sormak istediklerinizi elbetteki sorabilirsiniz. 

Fotoğrafını koyduğunuz YKS  de sorulan soruları çözemediğiniz için mi yazdınız? Sanıyorum bu tip sorularda zorlanıyorsunuz. Meslek liselerinde verilen matematikle (ki onu da ne kadar öğrendiğinizi bilmiyorum) sözünü ettiğiniz TM veya FM den sınava girmek mümkün ancak,başarılı olmanız ne kadar mümkün olur bilmiyorum. Özel ders desteği belki bir çözüm olabilir.

20,206 soru
21,731 cevap
73,293 yorum
1,894,089 kullanıcı