Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
349 kez görüntülendi

 Öncelikle herkese Merhaba

Ben aslında bu sene 10. Sınıfta okuyordum lakin okulu radikal bir kararla bıraktım 3 ay okula gittim ardından açık ögretim lisesine kayıt oldum ve dışarıdan sınavlara girdim ben tembel bir öğrenci degilim fakat sayısal derslerim kötü bir tek biyolojim iyi o da sözel bir ders olduğu için bu derse hakimim lakin matematik fizik ve kimyam kötü bu derslere çalışmamak için sürekli yapamıyorum,anlamıyorum gibi bahaneler uyduruyorum ve bu sene tekrar bir okula kaydolacağım 1 haftaya kadar herhangi bir okula kayıt olmuş olurum bu sene yine 10. Sınıftan başlayacağım ve evde bulunduğum süre zarfı içinde sözel derslerin konularına çalıştım sayısal derslerden sadece biyolojinin 10. Sınıftaki 3 ünitesini bitirdim.Matematik fizik ve kimya ya bu sene tekrar okula başladığımda nasıl çalışmalıyım lütfen önerilerde bulur musunuz?

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (11 puan) tarafından  | 349 kez görüntülendi

Merhaba Dilarasmsk.

Siteye hoş geldiniz. Siteye sizin gibi " ben sayısal derslerde zorlanıyorum. Ne yapmalıyım"  tarzında bir çok arkadaş yazı yazdı. Öncelikle onlara yazılan yorumları okumalısın. Okuduklarından bir çok dersler çıkarıp, kıymetli öneriler alacağın kesin.

İnsanların ilgi,istek ve yeteneklerinin/eğilimlerinin farklı olduğunu biliyoruz. Bu çok normal bir şey. Ancak unutmamak gerekir ki yetenekli olanın bir saatte yapabildiğini, belki bir başkası çok çalışarak ancak 3 saatte yapabilir.Eğer tıbbi olarak kanıtlanmış herhangi bir özrü yoksa, sonuçta mutlaka yapabilir diye düşünüyorum. İfadelerinizden sizde bu anlamda herhangi bir eksikliğinizin olduğunu sanmıyorum. Bakın 10. sınıfa hazırlık olsun diye sosyal derslerinizi çalışıp tekrarlamışsınız. Biyolojiyi çok sevdiğinizi söylüyorsunuz. Biyoloji bir fen dersidir. Biyolojide başarılı olabiliyorsanız. İnanıyorum ki matematik,fizik ve kimyada da olabilirsiniz. Ancak tabii ki geriye doğru bilgi eksikliği varsa (ki çok var gibi görünüyor) o zaman çok zorlanmanız, anlayamamanız ve bütün bunların sonucunda bu dersleri çalışmamaya, onlardan kaçmaya çalışmanızda çok normal olacaktır. 

Bu site; böyle duygular yaşayan bir çok arkadaşa çok faydalı ve yardımcı oldu. Size de olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Bunun için siz bize başarısızlığa düştüğünüz yerleri, soru ve sorunlarınızı yazacak, biz de size elimizden geldiği ölçüde yardımcı olacağız. Belki önceleri biraz fazla çalışmanız gerekecek (eksikliklerin tamamlanması için) ama sonunda çok çok mutlu olacak, öğrenmenin ve başarmanın hazzını yaşayacaksınız. Hadi kolay gelsin...

20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,896,448 kullanıcı