Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
575 kez görüntülendi

D1, D2, D3 ve D4 olmak üzere üç detaydan herhangi birini (çalışma makineleri) V1, V2 ve V3 kullanarak üretmek mümkündür.İlgili üretim süreci aşağıdaki tablolarda karakterize edilir, buradaki N, bu çalışma kursu için öğrencilere atanan sayıdır.Tornaların (çalışan mashines) üretkenliği ve ilgili detayın üretimi için karşılık gelen torna tezgahı kullanılarak saat başına ayrıntıda ölçülür.

Aşağıdaki fotoğrafta eklediğim tabloda üretim bilgilei yazılıimage

"İstenen bilgiler ise sırası ile:

1) Talep edilen toplam detayı mümkün olan en düşük toplam maliyetle üretmek için, üretim planını (yani, karşılık gelen tornayı ilgili detayı üretmek için kaç saat kullanacağını) gösterin.

2) Lütfen V1 ve V2 ve D1 tornalarını kullanarak V2 detayını vermesine izin verilmeyen durumlarda mümkün olan en düşük toplam maliyetle talep edilen detayların toplamını üretmek için üretim planını sununuz. . Maliyetler arasındaki fark ne olacak, söz konusu üretim durumu, önceki sınırlama olmaksızın, önceki durumla karşılaştırılacak mı?

3) Lütfen, bu iki alt durumda aynı anda üç torna tezgahını kullanarak mümkün olan en kısa sürede talep edilen detayların toplamını üretmek için üretim planını sunun:

a) torna tezgahlarının kullanım süresi ile ilgili herhangi bir sınırlama olmaksızın,

b) ilk tabloda belirtilen sınırlamaları dikkate alarak, her torna için toplam saat miktarını dikkate alınız.

Lütfen, para cinsinden bu kadar hızlı üretimin ne kadar pahalı olduğunu belirtin!"

Benim geldiğim aşama şu şekilde;Kısıtları yazdım aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi denklemleri yazdım ancak Matrix tablosu bulmam gerekiyor en aşağıdaki gibi (aşağıdaki matrix tablosu benim soruma ait değil örnek olsun diye koydum) Fakat nasıl bulacağımı hiçbir şekilde anlamadım .Yardım edebilecek var mı soru çözümü için ? 

Not: Çözümde Maxima Programını da kullandım. 

image

Lisans Matematik kategorisinde (19 puan) tarafından  | 575 kez görüntülendi
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,785 kullanıcı