Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
537 kez görüntülendi

Hocam tarafından meijer g fonksiyonlarını  mathematicada kodlayıp sağlıklı çıktılar almak için görevlendirildim.Fakat wolframın resmi sitesini inceleme rağmen nasıl kodlamam gerektiğini tam olarak anlayamadım.Rica etsem bir kaç örnek verip açıklar mısınız? kitap öneriside oldukça güzel olur.

Veri Bilimi kategorisinde (38 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 537 kez görüntülendi

Sorunuzu anlamadim. Mathematica'nin MeijerG fonksiyonunu kullanarak birseyler mi yapmak istiyorsunuz, yoksa siz kendiniz MeijerG fonksiyonunu tanimini kullanarak yazmak mi istiyorsunuz.

Suraya

http://reference.wolfram.com/language/ref/MeijerG.html


ve suraya bakilabilir.


https://mathematica.stackexchange.com/search?q=MeijerG

şu şekilde açıklayayım m,n,q,p değerlerini nasıl kullanacağımı bir türlü anlamadım kağıt üzerinde işlemler yapıyorum sorun çıkmıyor ama kodlama kısmına nasıl geçireceğimi bilmiyorum bu yüzden örneklerle türkçe sade bir açıklama çok iyi olurdu

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

Mathematica fonksiyonu boyle tanimliyor.

image


4 tane vektor var. vek1={a1,....an} , vek2= {an+1,....ap}, vek3= {b1,....bm},   vek4={bm+1,...bq}

 $G^{mn}_{pq}$    n=vek1'in uzunlugu. p=vek1'in uzunlugu+vec2'nin uzunlugu, m=vec3'un uzunlugu ve q=vec3'un uzunlugu + vec4'un uzunlugu.

image


image 


Umarim aciklamalar yardimci olur. Anlasilmayan biryer varsa tekrar sorabilirsiniz. Veya girmek istediginiz m,n,p,q degerleri varsa vektor degerleri ile burdan sorabilirsiniz. Kolay gelsin.



(2.9k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

çok teşekkürler okuduğum kaynaklarda m,n,q,p değerlerinin vektör uzunluğu olduğundan bahsedilmiyordu,gerçekten açıklayıcı oldu

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,779 kullanıcı