Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
11.5k kez görüntülendi

Anaconda kurulumu.

Veri Bilimi kategorisinde (1.8k puan) tarafından  | 11.5k kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Anaconda, veri bilimi ve benzeri bilimsel uygulamalar için python kullanmak isteyenlere hazırlanmış tümleşik bir python dağıtımıdır. Veri bilimi, yapay zeka vb konularında sıkça kullanılan kütüphanelerin yanı sıra jupiter notebook ve spyder gibi araçları da barındırır. Programı anaconda.org adresinden kendi işletim sisteminize uygun versiyonu indirerek kurabilirsiniz. Anacondayı kurduğunuzda sisteminizde python, jupiter notebook ve spyder da kurulmuş olacak. 

Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi hangi python sürümünü kullanacağınız. Python'un şu anda aktif olarak kullanılan 2.x ve 3.x sürümleri var. Eğer ilk defa python kullanacaksanız bunlardan sadece birisini yüklemenizi tavsiye ederim, aslında her iki sürüm bir arada çalışabiliyor fakat epeyce beklenmedik soruna yol açtığı biliniyor iki sürümü birden kullanmanın. 

Bir diğer muhtemel sorun da anacondayı yüklediğiniz klasörün içerisinde boşluk karakterleri olması. Mümkünse klasör "C:\\Users\Ali Veli\Anaconda" gibi içinde boşluk olan bir yol olmasın. 

Bütün dikkatinize rağmen anacondayı çalıştırdığınızda karşınıza çıkan alt programlar (jupiter notebook, spyder) çalışmayabilir, en son sürümde bilinen bir sorun. Bu durumda "anaconda prompt" adlı programı çalıştırın (windows'ta arama kısmına bunu yazarsanız görecekseniz). Bu size bir komut satırı olarak anacondayı çalıştıracak. Burada "python" yazarsanız, python programı komut satırı olarak çalışır. Eğer bir geliştirme ortamında (IDE) çalışmak istiyorsanız "sypder" komutunu kullanabilirsiniz.

(1.8k puan) tarafından 
20,200 soru
21,727 cevap
73,275 yorum
1,887,841 kullanıcı