Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.6k kez görüntülendi

Öncelikle merhabalar ben bu sene 11. sınıfım 9. sınıfta aileme dil seçeceğimi belirttim fakat onlar benden sayısal seçmemi istedi ve ısrar etti suan matematikten özel ders alıyorum yaklasık 1 yıldır 

son birkaç gündür deneme yapıyorum artık bunalıma girdim psikolojim bozuldu hatta intiharı bile düşünmeye başladım durumum ciddi lütfen bana önerilerinizi belirtiniz.

netlerim ise 

Türkçe:24 net

Matematik:17 net

Fen:10 net

Sosyal:28 net 

ebeveynlerime belirttim özel ders almak istemiyorum yararı olmuyor dedim bana çok güvendiler sen yaparsın sen sayısalcısın vb. demeye basladılar ama yok olmuyor bu sene ise sınava gireceğim. İyiliğimi istiyorlar biliyorum ama benim kafam belkide almıyor sayısal konularını ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.


Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 1.6k kez görüntülendi

bazen aileler çocukları için yanlış kararlar verebiliyor,sen ne yapmak istiyorsun ?

"kafam almıyor",cümlesine ben pek inanmıyorum.sevmiyorsun bu yüzden çalışmıyorsundur.

önce kendi istediğin bölümü belirle,matematiğe tek başınada çalışabilirsin.belki fende fizik zorlayabilir.

Bilgisayara ilgim vardı baştan beri bilgisayar mühendisi olmak istiyordum ama daha sonra sayısalda zorlandığımı bu kararımın benim için hayırlı olmayacağını anladım 10. sınıfta  dil seçmeye karar verdim sonrada zaten ailem beni sayısal a gitmemi istedi bende denemek istedim açıkçası çalışarak yaparım diye düşündüm ama okulda öğretmen örnek yazdırdığında benim o örnek hakkında pek bir fikrim olmuyordu kafamda bi şekil olmuyordu fizik için konusuyorum. şuan ne yapacagım hakkında hiçbir fikrim yok hedefim yok ruhsal çöküntü yasıyorum 1 sene boyunca özel ders alıpta matematikten 17 net yapmak baya soğutuyor insanı açıkçası. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 

bilgisayardan kastınız özellikle yazılım alanımı ?,öyleyse kendi başınıza bile çalışıp epey birşeyler öğrenebilirsiniz,

hedefinizin olmaması biraz kötü,ama kafanızda eminimki "şu tarz bir iş ile uğraşsam mutlu olurum" durumu vardır :),onu bir netleştirin yüzlerce üni var,içlerinde kendinize yakın bir bölümü bulursunuz elbet,zaten gerisi üniversitede sizin çalışmalarınıza araştırmalarınıza bağlı,ölü toprağını üstünüzden atın, ailenizin size bu konuda fazla müdahale etmesine izin vermeyin.hatada yapacak olsanız buna kendiniz karar vermiş olun,bol şans :).

Evet yazılım okumak istiyorum. elimden geleni yapacağım çabamı ailem görsün  daha sonra sana özel ders aldırttık dershaneye gönderdik yapamadın derlerse gene yıkılırım ayrıca çok yetenekli olmama rağmen suan sayısal dersleri sevmiyor olmama rağmen bilgisayar alanında yeteneğim olduğuna inanıyorum umarım hayallerimi gerçekleştirebilirim :) Tekrardan Teşekkürler bu arada tecrübenize dayanarak bir soru sormak istiyorum bu dönemlerde psikolojik sıkıntılar çektiniz mi yoksa rahat mı davrandınız o döneminizden biraz bahsedebilirmisiniz ?

benımde kendi çapımda sorunlarım vardı tabi,ama genel olarak rahat takılmaya çalışıyordum,ailemin müdahalelerine veya olumsuz eleştrilerine pek kulak asmayıp yoluma bakıyordum..
konularımın çoğunuda kendim çalışarak halletmiştim,türev integral :),ihtiyacınız olan tek şey inanç,yetenek zeka bunların bi önemi yoktur eğer inancınız yoksa,tabi bana göre :)
Saolun beni motive ettiniz sorun bendede var çok fazla geriliyorum çalışmaya devam edeceğim teşekkürler ;)

rica ederim bol şans :)

Dil öğrenmek için veya sınavda dilde iyi bir puan yapmak için lisede dil alanı seçmek gerektiğini pek düşünmüyorum. Dili havada bile yaparsın, yapılmalı bence. Sayısalı seçerek tadını çıkarmalısın, kimyada fizikte matematikte çok eğlenceli konular var.

Merhaba asadad000,

Öncelikle böyle bir sorununu çok samimi olarak dile getirdiğin için seni kutluyorum. Buraya kadar olan yorumları okumuşsundur. Lütfen burayı da oku bakalım. senin gibi bir çok kişinin buna benzer sorunları var. Bence bu yorumları seni illede sayısal oku diye zorlamak isteyen ailene de okut. Hatta seni neden sayısala yönlendirmek istediklerini de bizlerle paylaşırsan iyi olur.

Ben, senin durumundaki bir çok arkadaşa 40 yılını geçmiş bir lise matematik öğretmeni olarak fikrimi yazdım, yazmaya çalıştım. Ancak önerilerimin ne kadar dikkate alındığını veya ne kadar  işe yaradığını bilemiyorum. Çünkü genellikle geri dönüş alamıyoruz.

Sizde bilirsiniz insanların zeka durumlarını test eden bir çok yöntem var. Bu tip testlere çoğu kez ihtiyaç duyulduğunda başvuruluyor. Sizin sayısala yönlendirilmek isteyişinizin sebebi böyle bir test sonucuna mı dayanıyor? Bunu bilmiyorum. Eğer öyle değilse bunu ailenizle oturup uzun uzun konuşmalısınız. Belkide çok fazla konuşmuşsunuzdur.  Bilmiyorum. 

Matematiği sevip sevmemeniz başka. Başarabilmeniz, başaramamanız başka. Evet sevmek başardıkça oluşan bir duygudur. Tabii ki sevdikçe de başarı peşinden gelir. Bu fasit bir döngüdür. Ailenizin size sayısal alanda bir öğretime zorlaması, sanıyorum ülkemizin çok bilinen bir gerçeği ile ilgili. O gerçek sayısal alandan mezun olanlar daha çabuk iş bulur ve daha iyi ücret alırlar. Bu doğru. Ama sosyal alanda ya da yabancı dil alanında öğrenim görmüş bir çok insan çok iyi imkanlarla iş bulabiliyor. 

İş bulup bulmamakla beraber insanın yaptığı işi sevmesi çok ama çok önemli. Unutmamak gerekir ki insanlar sevdikleri işi yaptıklarında daha başarılır olurlar.

20,200 soru
21,728 cevap
73,277 yorum
1,888,036 kullanıcı