Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
652 kez görüntülendi

seçeceğimiz bir halkanın öyle iki elemanını bulalım ki kendileri sıfır bölen olmasın ancak toplamları sıfır bölen olsun

Lisans Matematik kategorisinde (13 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 652 kez görüntülendi

$1+1 = 2$. $2$'nin sifirbolen oldugu bir halka bulmak zor olmasa gerek.

hocam örneğin z6 için 2.3=0 gibi mi ? 

2 nin de içinde bulunduğu bir sıfır bölen 

<p> Ornegin z2 de 1+1=0 veya z3 de 1+2=0 bunu mu demek istedin 
</p>

Lutfen bir dahakine icerige neresinde takildiginizi da ekleyiniz.

tmm hocam dikkate alırım 

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Yorumlarda yazilanlari toparlarsak $\mathbb{Z}/4\mathbb{Z}$ halkasinda $1$ sifirbolen degilken $1+1 = 2$ sifirbolendir. Zira $2 .2 = 0$ olur.
(2.5k puan) tarafından 

hocam çok teşekkür ederim kafam şimdi netleşti 


Rica ederim. Yalnız Sercan'ın​ da dediği gibi bir dahaki sefere neresinde takıldığını ya da senin neler denediğini yazarsan daha verimli olur herkes için. Böylelikle hem biz senin zaten bildiğin bir şeyi tekrar etmemiş oluruz, hem sen problem tespit etme yeteneğini geliştirmiş olursun, hem de soruyu çözen kişi kendi kendine "Ben hiç tanımadığım birinin ödev sorusunu çözüyorum" yerine "Ben hiç tanımadığım birine takıldığı yerde yardımcı oluyorum" diyebilir.

hocam kesinlikle haklısınız bu konuda ama bazen sorunun ne demek isrediğini gerçekten kavramakta güçlük çekiyorum ondan size başvuruyorum. siteyi kendi açımdan çok faydalı buluyorum çünkü soru üzerinde tartışılması bana yeni bilgiler edindiriyo sanırım siteyi farklı kılan bu teşekkürler ilginiz için 

Hah, işte tam olarak onu yaz: "Sıfırbölen nedir biliyorum ama sorunun ne demek istediğini gerçekten kavramakta zorluk çekiyorum" bile yazsan mesela​, soruyu çözmeye niyetlenen biri için büyük kolaylık. Hatta eğer "Bildiğim kadarıyla​ sıfırbölenin tanımı şu:..." diyip bildiğin tanımı da yazarsan daha da süper. Mesela şuradaki soruda soruyu soranın yaptığı ek açıklamadan problemin kaynağının tanımı yanlış anlamak olduğunu görüyoruz​. Eğer o ek açıklama olmasa belki de soru sahibi bu problemi hiç farkedemeyecekti. Sen #yazadur.

anladım hocam dikkate alacam 

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,777 kullanıcı